VK 50 – Määrällisesti ok. viikko.

Menneellä viikolla pääsin vetämään ensimmäisen määrältään ok. viikon loukkaantumisten jäljiltä. Tavoitteena oli vetää satanen rikki ja kun tältä päivältä puuttuu vielä iltalenkki, niin kilometrimäärissä päästään 110:een. Se ei ole vielä paljoa, mutta se on jo hyvä siihen nähden että oikeastaan koko marraskuu meni hampaita purien penikkataudissa ja joulukuun alussa homma oli vielä melko tahmeaa.

Olen joulukuun aikana käyttänyt iltaisin venyttelyyn aikaa yhteensä kuutisen tuntia. En ollut tätä ennen venytellyt koskaan. Pääsen jo ensimmäistä kertaa elämässäni syväkyykkyasentoon siten että kantapäät pysyvät maassa. Syväkyykkyjä en kuitenkaan ala tekemään mutta lihasten parempi notkeus on johtanut siihen että pohkeet ja penikat eivät vihoittele juurikaan enää ennen tai jälkeen lenkkien. Ei myöskään lenkkien aikana.

Venyttelyn lisäksi löysin alkuviikosta Esport Ratiopharmin miesten suihkusta ison ämpärin, jonka päätin spontaanisti täyttää kylmällä vedellä ja jonne pulahdin treenin jälkeen. Loppuviikosta ostinkin jo kotiini ämpärin, jotta voin lenkkien jälkeen hypätä suoraan kylmäaltaaseen. Tämä on auttanut palautumista ja sen nopeuttamista ainakin 250%:lla!

VK 50

Ma

Koiran kanssa kävelyä. Olin sunnuntaina tehnyt 30km mattopitkiksen Esportilla ja päätin ottaa maanantain lepopäiväksi, jottei tule takapakkia penikoiden kanssa. Käytin yliolevan ajan vierailemalla Helsingin vegekaupassa, josta mukaan tarttui mm. Clifbareja. Loistavaa purtavaa pitkille lenkeille!

Ti

Aamupäivällä Esportin juoksumatolla 16,5km. Väliin pieniä mäkiosuuksia ja 3 x 1km 4min/km-vauhtia. Yht. 16,5km. Illalla venyttelyt.

Ke

Aamusta: Ollin kanssa Esportilla extrakevyt aamuhölkkä 10km, vauhti jossain 6:15min/km.

Illalla: kevyt ja erittäin hyvältä tuntunut 7,5km Oittaalla. Noin 5.30min/km. Illalla venyttelyt. Yht. 17,5km.

To

Aamusta: Hieman normaalia vauhdikkaampi tasavauhtinen kymppi. 4.45min/km. Illalla piti lähteä toiselle lenkille mutta väsymys painoi ja päätin lenkin sijaan kävellä nelisen kilometriä. Illalla venyttelyt. Yht. 10km

Pe

Puoliltapäivin: Esportin juoksumatolla 18,5km. Muutamat rento vauhtiosuus, jossa vauhdit 4min/km. Muuten 5:30min/km-keskivauhtia.

Illalla: 4,5km iltalenkki Sysikallioon, jossa kävin tiirailemassa vuoden pimeintä ultrakisaa. Venyttelyt. Yht. 23km.

La

aamupäivästä:Esportille. Juoksumatolla seitsemisen kilometriä josta jatkoin radalle vielä 20km. Radalla oli paljon tuttuja naamoja kuten Kari Ranta ja Jarmo Ohtonen, joista ainakin jälkimmäinen paineli extrapitkää, taitoi mennä päälle 50km. Omat vauhdit 5:30min/km. Yht. 27,5km

Su

Aamusta Esportilla matolla 5km jonka jälkeen radalla 2,5km kevyesti. 6min/km. yht. 7,5km.

Tänään sunnuntai-iltana painelen vielä kevyen 5-10km mittaisen iltalenkin.

Viikon saldoksi tullee näin ollen 105-115km. Huomenna iskuton päivä uiden tai crosstrainerilla ja tiistaina sitten painetaan taas jalalla koreasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s