VK1 – Onnistunut treeniviikko

Viikolla pakkaset kiristyivät ja ulkolenkit jäivät kokonaan pois ohjelmasta. Ohjelmassa oli kuitenkin kuudelle päivälle rutkasti juoksua, joten Esportin juoksumatto ja rata tulivat viikon aikana jälleen hyvin tutuiksi. Viikon aikana myös Hoka One One Clifton 2:set loivat hieman haastetta jalkoihin, sillä vasen kenkä alkoi hangata akillesjänteen kohdilta ja muutama rakko löytyi molemmista jaloista. Rakkoihin en ollut tottunut New Balancen aikoina, joten kyseiset loiset ovatkin tulleet Hokien mukana.

Viikko 1 / 135,7km / +750m

Ma: Lepo.

Ti: Esportin matolla kiihtyvää fartlek-harjoitusta. 4 x (3min 4:45/km, 3min 4:20/km, 3min 4:00/km, 3min hölkkä), 2 x (2min 3:15/km). Harjoitus oli suhteellisen kova paikoille. Yhteensä 20,5km.

Ke aamulla: Esportin radalla 15,5km – palauttavana kevyellä vauhdilla. 5:50/km-vauhtia. Juoksin lenkin niin että vasemmassa jalassa New Balance ja oikeassa jalassa Hoka.

Ke ilta: Esportin matolla 5,5km – edelleen palauttavaa PK1-vauhdilla.

To: Esportin matolla 19,1km melko tasavauhtisena lenkkinä. 5:30/km-vauhtia. Lenkki New balanceilla.

Pe: Pieni mäkitreeni Esportin matolla. 35min 8%:n nousukulmalla ja 5:30-5:55/km-vauhteja vaihdellen. Matkaa 12km yhteensä. Treenin jälkeen vierailin Kallion Vegekaupassa ja poimin mukaan Clifbareja ja riisijuomaa (hyvän makuista ja kivasti hiilaria). Hokat käytössä jälleen.

La: Aamupäivästä Esportin radalla 4:16h pitkis, 48km. 20/1 tahdilla. Olin tehnyt juoma- ja energiatankkaus-suunnitelman paperille ja pyrin noudattamaan sitä juoksussa. Juomana vesi ja Maximin hiilarijauhe yhdistetttynä veteen. Safkapuolella Clifbar, 2x energiageeli, rusinaa. Hoka One One:t käytössä ja eivät enää tuntuneet hankaavan. Lenkin jälkeen löytyi varpaiden päältä muutama rakko. Alkuviikosta olin puhkaissut jo oikean jalan isovarpaan ulkosyrjältä rakon.

Su: Aamusta Esportin radalla 15,1km kevyttä, mutta muutama vauhtileikittely väliin 4:30-4:45 vauhdeilla.

Kuuteen päivään kiitettävät 135km. Sain tehtyä jälleen vähän vauhtitreeniä, kuin myös mäkeä sekä tietysti tärkeimmän eli kunnon pitkiksen. Tammikuussa nyt kymmenessä päivässä juostuja kilometrejä noin 220. Tällä tahdilla olisin tammikuussa yli 600km tahdissa, mutta ensi viikosta tulee kevennetty ja sitten taas painetaan seuraavat kaksi viikkoa määrää. Tarkoituksena olisi saada tammikuulle noin 550km juoksua. Viimeisen 30päivän aikana olen nyt juossut 505km.

2 vastausta artikkeliin “VK1 – Onnistunut treeniviikko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s