VK3 – Määrää, vauhtia, nousua

Viikko kolmen teemana oli juosta määrää, mutta samassa huolehtia että saisi yhden vauhdikkaamman lenkin ja yhden mäkitreenin tehdyksi. Toisena teemana viikolle muodostui painon seuraaminen ja huolellinen ravintotankkaus, jotta kroppa ei kuihtuisi täysin. Vajaassa kahdessa kuukaudessa paino oli ehtinyt tippua hälyttävästi melkein kymmenisen kiloa, osin juoksun ja osin ravintomuutoksen johdosta. Kun alkuviikosta puntari näytti 63,5kg, niin oli aika tsekata syödyn ruoan ravintoarvoja. Pohdinnan jälkeen ymmärsin että olin syönyt viime aikoina aivan liian vähän rasvaa. Saattoi olla päiviä kun rasvan määrä jäi alle 20g/päivässä. Kävinkin samana päivänä kaupasta hakemassa siemeniä, pähkinää ja suklaata – sekä otin espanjalaisen herkun, Churrot, mukaan lautaselleni. Sunnuntaina olin saanut jo 1,5kg lisämassaa ja siinä olisi nyt hyvä pysytellä.

Harjoitusviikko meni lähes 99,9% niin kuin halusin. Lauantain pitkä lenkki lyheni 15min aikatauluongelmien ja vasemman jalan polven hieman vihoitellessa. Hoka One One kengät alkavat olla kuluneet loppuun. Uudet Hokat pitäisi kuitenkin saapua lähipäivinä suoraan valmistajalta ja näin ollen Esportin betonisella radalla pitkikset pitäisi helpottua.

VK3 – 141,3km/ +1620m / 13:17

Ma – Hiihtoa ladulla ja jalkahumppaa salilla.

Ti22,22km Esportin juoksumatolla. 1,5km veto 3:45min/km-vauhtia ja 1km 4:30min/km. Muu osa tasaista 5:35-45 vauhtia.

Ke – Aamusta 20,1km. Ensimmäinen kymppi kevyttä 5:45/km, jonka jälkeen 8km 4:30-4:15/km vauhtia. Esportin matolla

Illasta 6km Esportin matolla kevyttä hölkkää.

To – aamusta Esportin matolla mäkitreeni, 10km jossa nousua 710m. Vauhti 5:55min/km. Loppuun pari kilsaa hölkkää. Yht. 12km.

Pe – aamusta Esportin matolla 20,2km. Kevyttä hölkkää ja väliin 3km 4:30min/km.

La – Päivällä Esportin radalla 40,4km. Tasavauhtinen 5:30min/km.

Su – Aamulla Esportin matolla 21km. Alkuun kevyttä 6min/km. Keskivaiheen jälkeen loppuun saakka hieman kiihtyvää aina 4:50min/km-vauhtiin saakka.

Jalat ja olotila hyvä. Oikean jalan penikassa ei enää minkäänlaisia pahoja tuntemuksia. Vasemman jalan polven ulkoreunasta hieman radalla juoksentelu alkoi särkemään. Ei väsymystä, sellaista ei ole olemassa kun nukkuu hyvin. Väsymys olisi vain tekosyy olla tekemättä asioita ja jättää asiat puolitiehen. Onneksi mieli on virkeä ja kroppa kykeneväinen. Tällä viikolla 100km matolla.. Jos alkaa mattojuoksu tylsistyttämään, niin kiinnitä huomio ajatuksiisi. Ajatteletko mitä olet tekemässä? Käännä ajatuksesi siihen, että miksi teet, sen sijaan kuin hoet itsellesi että ”juoksen nyt tässä matolla perkele ja kello käy hitaasti”. Miksi teen? Juoksen koska haluan saada harjoituksen tehtyä, tämä on tärkeä harjoite, osa valmistautumista, haluan saavuttaa omia unelmia..

Viimeisen 30päivän aikana juoksua kerääntynyt 535km. Tammikuussa 465km. Nyt olisi kaikki mahdollisuudet rikkoa tammikuussa 600km!! Se ei ole kuitenkaan tavoite, vaan tavoitteet ovat muualla, joten katsotaan, jääkö muutamalla kilometrillä vajaaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s