VK7 – Viimeisiä viedään

Menneellä viikolla oli paluu sorvin ääreen sairasteluiden jäljiltä. Maanantaina olin vielä köhäinen ja limainen, mutta päätin lähteä kokeilemaan hölkkää sillä ajatuksella, että saisin itseni kunnolla kipeäksi tai limat lähtisi pois. Onneksi jälkimmäinen toteutui aika pian ja keskiviikkona juoksu kulkikin jo erinomaisesti.

Kusti toi alkuviikosta Stutisheel Lebedevin Eat To Run. Holistic nutrition for the ultra-marathon runner – kirjasen. Kirja oli oikeastaan lehtiö, sillä sivuja oli vaivaiset 50. Stutisheel on ensimmäinen venäläisjuoksija, joka on juossut tuon saman 5000km juoksun, jossa suomalainen Pekka Aalto oli tänä vuonna ylivoimainen. Stutisheel on useammankin kerran, Pekka Aallon tapaan, läpäissyt matkan. Kirja antoi uskoa itselle! Stutisheel kertoi kirjassa, että tekee ennen klo 12.00 olevat juoksut ns. tyhjään vatsaan. Syynä oli, että keho puhdistuu aamupäivisin kaikesta roskasta, jota suuhun olemme panneet aikaisempana päivänä. Itse olen myös juossut kaikki aamupäivän lenkit ns. edellisen illan tankkauksessa ja aamulla napostelen korkeintaan pari rusinaa. Tämän lisäksi Stutisheel on ollut jo usean vuosikymmenen vegetaristi ja väittää myös useamman 5000km juoksijan olevan. Pekka Aallon haastattelusta kävi myös ilmi, että Pekkakaan ei lihaa mätöstele. Näitä miehiä ja heidän valintoja tarkastellessa tuntuu siltä, että olen oikealla polulla. Ionisoitua vettä Stutisheel hehkutti myös kirjassa (taisi olla piilomarkkinointia) ja hieman alkoi kyseinen supervesi himottamaan testattavaksi. Valitettavasti pitäisi hankkia parin tonnin vehje, jolla saisi kyseistä vettä tehtyä.

Menneellä viikolla vähensin määrää ja nostin vauhteja. Tiistaina ja keskiviikkona menin ehkä osittain jopa liian kovalla vauhdilla.

VK7 / 91,5km / +550m / 8:30h

Ma – Ensimmäinen kokeilulenkki sairastelujen jälkeen. 7km Esportin matolla tasavauhtisena ja kevyellä vauhdilla.

Ti – 14,1km Esportin matolla. Alkuun 20min kevyttä vauhtia 5:55min/km, jonka jälkeen pitkiä osuuksia kiihtyvänä aina 3:45min/km-vauhtiin.

Ke – 20,2km Esportin matolla. Alku 30min 5:50min/km-vauhtia. Sen jälkeen 15min välein vauhtia nostellen, niin että viimeinen 15min meni 4:00-3:30min/km-vauhtia.

To – Lepopäivä.

Pe – 12,5km Esportin matolla kiihtyvänä. 5:50-4.30min/km.

La – 23,5km Esportin radalla tasavauhtinen. 2:10min kesto.

Su – 14km Esportin radalla tasavauhtinen superkevyt juoksu Ollin kanssa. Kilometrivauhdit 6:15-6:30min/km.

Endurance 24h kisaan on nyt tasan viisi kokonaista päivää. Seuraavat viisi päivää meneekin kumisessa suojapuvussa, että ei tule enää uudelleen kipeäksi. Heh. Ensi viikolla juoksen ehkä yhden 45min lenkin ja muuten jokainen hölkkä onkin alle 30minuutin, lukuunottamatta lauantaina alkavaa hölkkää..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s