Kausi 2016 päätökseen – kohti uutta kautta

En ollut vielä blogissani kirjoittanut Tallinnan maratonista, joka piti päättää kilpailukauteni 2016. Itse kisa meni suunnitelmien mukaan, josta kertoo hyvin se että maratonin ensimmäinen puolikas oli kolme sekuntia hitaampi kuin jälkimmäinen puolikas. Tasaista menoa siis. Kilometrit 20-33 menin hurmiossa, kun juoksu tuntui rennolta. Vasta noin 35km kohdilla alkoi jaloissa hieman tuntua ja vauhti tippuikin hieman loppua kohden. Ei kuitenkaan kuin noin 5-15sek/km. Maalissa olin ajalla 2:54:21. Ensimmäinen puolikas 1:27:12, toinen 1:27:09. Kisan sijoitus 33. ja suomalaisista toinen.

Ultrakilpailukausi tulloo päätökseen tältä kaudelta. Joensuu Night Run:iin olisi vielä paikka, mutta rehellisesti sanottuna tällä hetkellä harjoitteleminen tuntuu oikealta vaihtoehdolta ja Joensuuhun ajaminen harjoituslenkin vuoksi ei tällä hetkellä houkuttele vaikka se vielä jokun aikaa sitten tuntui järkevältä vaihtoehdolta. Wihan kilometrit 50/100km päiväreissuna houkuttelisi, mutta mutta.

Vuodesta 3/4 osaa kulunut. Tässä tilastoja ja vertailua menneisiin vuosiin:

Koko viime vuoteen verrattaessa nyt jo parannusta:
+1462km
+ ~17000m+
+120h
keskivauhtiin parannusta 0,6km/h.

Vuosi 2016 3/4:
4050km
36441m+
363h
11,1km/h

Maraton 2:54h

100km 8:30

Vuosi 2015:
2588km
18535m+
245h
10,5km/h

Maraton 3:23h

100km 11:40

Vuosi 2014:
1693km
8263m+
148h
11,4km/h

LOPPUVUODEN HARJOITTELU:

Harjoitusohjelmaan tein pieniä muokkauksia. Jätän osittain VO2Max-jakson väliin ja siirryn suoraan tempojuoksujaksoon. Tempojuoksuihin yritän sisällyttää loppuun VO2max-vauhtista menoa. Tämä muutos puhtaasti sen takia että VO2max-juoksut ei tunnu soveltuvan minulle. Tuollaisilla esim. 5x 3min täysivauhtisilla juoksuilla tapan itseni ja se ei ole tarkoitus. Näiden juoksujen jäljiltä jalkani ja kroppani ovat aina aivan loput ja loukkaantumisherkät. Tämän takia olin jo yhden viikon harjoittelematta, kun onnistuin lonkkani telomaan. Pingoin 5x3min VO2max-juoksuja mäkisessä maastossa ja parin juoksun jälkeen jo lonkka kipeytyi. Jatkoin ja kellotin yhä kovempia vauhteja. Seuraavana päivänä kävelykin oli vaikeaa lonkkakivun vuoksi. Tämä tapahtui siis muutamia viikkoja ennen Tallinnan maratonia.

Loppuvuoden harjoittelussa hyppään nyt siis suoraan tempojuoksujaksoon, jota painelen sen 6-8viikkoa. Siitä sitten Steady state-jakso ja endurance-jakso. Sitten ollaankin jo helmikuussa ja 24h-kisassa. Lokakuussa tarkoituksena olisi painella se tuttu noin 450km-juoksua. Marraskuussa aloitan kovat määräjaksot joita jatkan tammikuun puolelle. Tarkoitus olisi talven pimeinä iltoina painella 4-6viikkoa noin 180-200km/vk-tahtia.

Loppuvuoden kilpailukalenteri näyttää siis melkolailla tyhjää. Huomenna osallistun Sipoonkorpi Trailin 21km-kisaan, mutta olen vetänyt tällä viikolla jo ma-pe päälle sata kilsaa joten täysiä paukkuja ei olisi huomenna tarkoitus painella. Sitten olisi se Joensuu night run..

KAUSI 2017

Kilpailukalenteri:

Helmikuu Endurance 24h,

toukokuu Nuts Karhunkierros 160km,

Nuts Pallas,

Vaarojen Maraton.

Koko ultra tour läpi.

Siirtyminen enemmälti poluille. Mahdollisesti myös Masokistin Unelmaa tai jokin muu 100km tasamaalla järjestettävä kisa… josta tulokset menee DUV:n tilastoihin 😉

TAVOITTEET 2017

24h: >200km.

100km: <8h

Maraton: 2:48

Nauttia luonnosta

Nauttia lenkkeilystä

Pysyä terveenä

Pysyä positiivisena

3 vastausta artikkeliin “Kausi 2016 päätökseen – kohti uutta kautta

    1. Nyt vasta näin tämän. Näin julkisesti kiitokset Onni! Toivottavasti nähdään julkisesti ensi kaudellakin ja vaikka pidemmän aikaakin! Otetaan vaikka yksi screwdiver.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s