Karhunkierros 53km DNF – uho ja tuho

Joskus on kaaduttava. Kaaduttava oikein kunnolla, kolautettava päänsä, ja herättävä todellisuuteen. Karhunkierroksen 53km oli tähän mennessä opettavaisin juoksuni. Olen hyvin kiitollinen että kisassa kävi niin kuin kävi.

Vaikka hiukset lepattaa kuin jeesuksella, niin varsinaisesti polkujeesusta ei itsestään saa vain hiuksia kasvattamalla. Kun kisa-aamuna suuntasimme kohti Oulangan starttia oli käytännössä peli jo menetetetty. Peli oli menetetty jo useampi viikko etukäteen toki.

Virheet joita tapahtui – Uhosta tuhoon:

  • En ollut toteuttanut minkäänlaista harjoitusohjelmaa kohti Karhunkierrosta. Enkä ollut saanut yhtään todellista juoksuviikkoa ennen kisaa. Pelkkää selviytymistä nilkkalukosta.
  • Jalka oli edelleen ongelmana. Luottamusta jalkaa kohtaa ei ollut. Kun ei luota tärkeimpään työvälineeseen niin on turha lähteä viivalle.
  • En tehnyt minkäänlaista kisastrategiaa missään asiassa – en ravinnoissa, juomingeissä tai vauhdeissa. Ainoa idea oli lähteä kovaa alusta ja voittaa kisa.
  • Kun kisaan lähtee fiiliksellä että ei nappaa ollenkaan. 160km startti edellisenä päivänä kutitti kurkussa. Kannattaako lähteä matkalle jolle ei oikeasti halunnut.
  • Sää oli lämmin. Vauhdinhuumassa en sitten juonut juurikaan.
  • Unohdin vessapaperit hotellille. Otin kaksi suolatablettia mukaan joista toisen annoin ystävälle. Molempia olisi pitänyt olla enemmän.
  • Energiaa otin hatusta vedetyn määrän mukaan eli kymmenen geeliä, joista viisi geeliä lähti mukaan. Ei muuta energiaa. Aivan liian vähän tuohon keliin.
  • Älä lähde poluilla vetämään 4:15kilsoja 55km kisassa. Varsinkaan jos et ole Ansio tai Ruokolainen. Ja varsinkin jos aerobinen kunto on telakan aikana heikentynyt.

Koska lyhyessä kisassa virheitä ei voi korjata. Tai oikeastaan ehdi korjata, jos haluaa kohtuullisessa ajassa saapua maaliin, niin ainoa oikea päätös oli lopulta nöyrtyä ja keskeyttää.

Positiivisena asiana: Kisassa kipeytynyt oikean jalan kantaluu on nyt helpottanut. Samoin on myös vasempi jalka toiminut nyt jokseenkin normaalisti. Seuraavaksi yritän aloitella harjoitusjaksoa kohti Nuts Pallas 134km kisaa. Jos saan suunnitelman vietyä läpi, niin uskon olevani vireessä Pallaksella!

Loppuun voi kertoa kuitenkin toisesta onnistumisesta jota en ollut vielä blogin puolelle päivitellä. Muutama viikko sitten Espoo Trail Runissa nappasin toistamiseen voiton!

Kisan jälkeinen haastattelu löytyy:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s