Paluu kehiin – Kuivannon Kymppi

Kuutisen viikkoa ehti leikkauksesta olla ja 2,5kuukautta ilman oikeaa juoksuharjoittelua kun ensimmäisen kerran uskaltauduin ilmoittautua kisaan. Olin saanut lääkäriltä kisaviikolla luvan alkaa rasittaa jalkaa normaaliin tapaan joten kävinkin heti selaamassa tulevan viikonlopun juoksutapahtumat. Kisaksi valikoitui Kuivannon ”Kymppi”, joka juostiin pienessä Kuivannon kylässä lähellä Orimattilaa.

Kilpailuun oli ilmainen osallistuminen ja täten osallistujia olikin melkoinen määrä pieneksi kyläkisaksi. Yli 500 juoksijaa saavutti maalin. Ilmaisen osallistumisen lisäksi Kuivannolla tarjottiin heti maaliin päästessä hernekeittoa ja leipää – tietysti ilmaiseksi. Halukkaat sai myös paikalliselta taksilta ilmaisen kyydin muutaman kilsan päässä oleviin suihkutiloihin. Eikä siinä kaikki. Kisan loputtua järjestettiin juhlatilaisuus jossa oli ilmaiset arpajaiset ja samalla kärkijuoksijoiden palkitsemiset. Palkinnoksi oli mm. pieni kirjekuori joka sisälsi setelin, leipää, kahvia ja mitali. Kaiken kaikkiaan melkoisen juoksutapahtuman oli Kuivannon kylän asukit järjestäneet – ja tämä oli 38. kerta kun tapahtuma järjestettiin! Hauskana yksityiskohtana kisasta huomiona se, että startti tapahtui kello 12:01, mutta ajanotto lähti käyntiin tasan kello 12:00, joten sinänsä jokaisella maaliin päässeellä on minuutti ekstraa ajoissaan. Mutta kuten juhlaisäntä totesi: ”pienessä kyläjuoksussa ajoilla ei ole niin väliä”. 🙂

_7969577559

Olin ehtinyt 2,5kuukauteen juoksemaan yhden 50km harjoitusviikon ja loput olivatkin sitten alle sen. Leikkauksen jälkeisellä keppiaikana normaalisti nolla kilometriä kertyi. Garminin kello näytti ennusteajaksi kympillä 36minuuttia, jota hieman epäilin. Tällä kertaa uskoin että voisin jopa päästä kovempaa ja sinänsä arvioin kellon aliarvoivan kuntoni säilymisen. Kisaviikolla tein yhden 2x2km harjoitteen jossa kokeilin 3:30min/km-vauhtia. Totesin tuon vauhdin olevan sellainen jolla luulisin jaksavani varmasti kympin etenevän.

Kisapaikalla näkyi muutamia kisoista ja somesta tuttuja henkilöitä. Hannu Granbergin, SM-mitalisti 3000m ej, ja Jani Strömsholmin tiesin menevän kovaa. Hannun kyytiin en ajatellut lähtevän, mutta seuraavan ryhmän mukana oli tavoite lähteä roikkumaan. Kisan starttasi ja ensimmäinen kilsa menikin varsin vauhdikkaasti kun alkutavoitteena oli lähteä pitämään 3:30min/km-vauhtia ekoilla kilsoilla. Eka kilsa tulikin aikaan 3:15. Tästä huolimatta Hannu veteli ekalla kilsalla jo eroa ja seuraavilla muutamalla kilsalla vielä enemmän. Aika äkkiä juoksimmekin Janin kanssa yhdessä minun vetäessä tätä kahden miehen letkaa. Jani kuitenkin yhdessä alamäessä omien sanojensa mukaan ”halusi kiusata” ja veteli komealla alamäkitekniikalla hetkeksi ohitseni. Noin viiden kilsan kohdalla Hannu näkyi noin 300m päässä ja ehdotin Janille että lähtisimme ajamaan miestä kiinni vuorovedoin, mutta Jani kertoi haluavansa juosta vain treenimielessä rennon kisan. Yritinkin sitten itse tässä vaiheessa lähteä ajamaan Hannua kiinni ja sainkin hetkellisesti kurottua eroa umpeen, mutta sitä hetkeä ei kauaa kestänyt.

Maaliin tultiin ja Hannu oli mennyt menojaan. Jani oli myös jäänyt minusta muutaman kymmenen sekuntia joten lopun pystyikin tulla rauhallisella tasaisella tahdilla ilman sen kummempia loppukirejä. Kympin väliajaksi muodostui 33:59 ja maaliin Kuivannon 10,6km reitiltä saavuin ajassa 36:17 (tuloslistassa 37:17). Garminin kello päivitti uuden kympin ennusteajan ja nyt se on 34:25, joten ehkä ylitin itseni? Tosin juoksu kulki hyvinkin rennosti ja Janinkin kanssa pystyi puolimatkassa rupatella hetken aikaa, joten ehkä tuo Garmin ei vaan luota käyttäjäänsä.

_5780958574

Reitti oli mukavaa lukuisia pieniä ylä- ja alamäkiä sisältynyttä asfaltoitua maantietä peltojen keskellä noin seitsemisen kilometrin verran. Kolmisen kilsaa mentiin hiekkatietä pitkin. Upeaa maalaismaisemaa ja rauhallista juoksuympäristöä.

Suosittelen Kuivantoa ensi vuodelle! Kiitos kylälle! ❤

 


 

offtopik

 

Nimetön

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Paluu kehiin – Kuivannon Kymppi

  1. Kuulostaa mahtavalta kisalta! Pitääpä itsekin ilmoittautua mukaan ensi vuonna 🙂 ! Ja hienoa, että olet päässyt taas juoksun (ja mitalien ja muiden palkintojen) vauhtiin mukaan!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s