Harjoitusviikko I – Projekti X

Kahdeksan viikkoa aikaa harjoitella alkukauden pääkisaan, joten nyt oli aika ottaa härkää sarvista ja laittaa tossua toisen eteen. Leikkauksen jäljiltä jalat ovat erinomaisessa hapessa tällä hetkellä ja näin kivuttomia askelia ei olekaan muistihistoriaan piirtynyt viimeiseltä menneeltä vuodelta. Mennään kuitenkin asiaan eli ensimmäiseen harjoitusviikkoon kohti Projekti X:ää:

Viikko 47 – Harjoitusviikko I – 111,4km @4:18min/km, 7h 56min, kaikki turhailu yhteensä 8h 30min.

Ma – Yksin aamusta 15,1km @4:13min/km. Aerobisen kynnyksen alla ja lopussa hieman päällä. Keskuspuistoa pitkin. HOKA ONE ONE Clifton 5. Keskisyke: 158. Strava Relative Effort: 78p.

Ti – Yksin aamusta bodareiden kanssa kuntosalin matolla, 2,5km lämpö + 3x5km (3:45min/km, 3:40min/km, 3:33min/km tahdit vitosilla) + 1km. Salin matolla. Clifton 5. Keskisyke 161. Relative Effort: ei tiedossa. AVAINHARJOITE

Ke – Yksin aamusta, 10,1km @4:23min/km. Keskisyke 157. Aerobisen kynnyksen alla. Clifton 5. Relative effort 46p.

To – Yksin aamusta, 28,2km @4:23min/km. Keskisyke 157. Aerobisen kynnyksen alla. Clifton 5. Relative effort 127p. AVAINHARJOITE

Pe – Lepo

La – Yksin iltapäivästä futisturnauksen jälkeen 16km VK @3:47min/km + 1km loppuverkka. Keskuspuistoa. Keskisyke 168. Clifton 5. Relative effort 100p. AVAINHARJOITE

La – Yksin Yösali kello 21:30 aikaan. Jalat ja keskikroppa. 35min.

Su – Melkein koko lenkki yksin aamusta, 22,3km @4:29min/km. Keskuspuistoa. Salevan Eero tuli sattumalta vastaan ja muutama kilsa Eeron kanssa. Keskisyke 157. HOKA ONE ONE Tracer2. Relative effort 106p.

aerobinen kynnyssyke 161, anaerobinen kynnyssyke 178.

Yhteenveto

Ensimmäinen yli 100km juoksuviikko leikkauksen jälkeen. Viimeisestä pitkästä lenkistä oli ehtinyt kulua yli 2,5kuukautta. Vauhdikkaat avainharjoitteet sujuivat erinomaisesti. Siirryn hiljalleen pakkasten tultua matolle tekemään kovimmat rykäisyt. Tiistain mattoVK sujui ilman ongelmia ja liiallista puskemista. Lauantain vauhdikas VK pysyteltiin ala-vk:n alueella yli puolet matkasta. Senkään jälkeen ei vielä käyty lähelläkään anaerobista kynnystä ja tuntui että matka loppui kesken.  Virtaa olisi ollut vielä edetä pidemmälle.

Pitkät lenkit tuottivat hieman haasteita vaikka sujuivatkin kaikin puolin hyvin. Koska olen viimeiset ajat vain juossut noin 60-75min lenkkejä, niin näillä ensimmäisillä pitkillä huomasi 80 minuutin kohdalla että nälkä ja jano yllätti sekä rasva-aineenvaihdunta ei startannut vielä samalla tapaa kuin alkuvuodesta. Voi tosin olla että olen myös hieman ylipukeutunut ainakin paitojen märkyydestä päätellen. On kuitenkin erityisen tärkeää latoa jatkossa viikoittain vähintään yksi kunnon pitkä lenkki sekä toinen puolipitkä, jotta saa heräteltyä kohmeessa olevan rasva-aineenvaihdunnan käyntiin. Kokonaisuutena viikko oli erinomainen ja sunnuntai-iltana olotila on hyvä ja jalat ovat normaalit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s