Harjoitusviikko III – Projekti X

Kolmas noin 120km viikko putkeen, joka sisälsi niin tehoharjoittelua kuin pienimuotoisia pitkiksiä. Lisäksi tällä viikolla itsenäisyyspäivänä osallistuin Keravalla Hyvä Suomi Juoksuun joka matkaltaan oli 9,4km.

VK49 – 116,9km @4:27min/km, 8h37min, kaikki murheilu 9h3min.

Ma – Aamusta yksin matolla 12,8km @4:25min/km. Sykkeet näyttivät päin pyllyä. Heti perään salilla kyykky (tanko+kympit), yhden jalan kyykky (trx-nauhalla), takareidet/pakarat jumppapallolla lantionnoistona, vatsat (trx-nauhaa hyödyntäen).

Ti – Aamusta yksin matolla 10,6km @4:21min/km. Treenissä 2x2km. Kakkoset 3:24 ja 3:18min/km-keskivauhdeilla.

Ti – Illasta yksin keskuspuistossa pieni höntsä 7,1km @4:32min/km. Ajattelin kokeilla miltä tuntuu toinen lenkki päivässä. Tämä kun ei ollut mahdollista menneen vuoden aikana jolloin yksi lenkki päivässä pisti jo jalan siihen kuntoon että illan lenkki olisi mennyt nilkuttamiseksi. Perkeleen hyvältähän se tuntui nyt ja olisi voinut vetää vaikka toisen tehotreenin, mutta ehkä parempi ettei 🙂

Ke – Aamusta yksin keskuspuistossa 15,1km @4:32min/km. Viimeiset pari kilometriä hieman vauhdin nostamista. Keskisyke vain 151, mutta tiedäppä voiko siihen luottaa.

To – Kisa. Alkuverryttelyiden jälkeen meinasin lähteä salin matolle, kun asfaltti oli umpijäässä ja mukana vain sileääkin sileämmät Tracer2 kengät. Päätin kuitenkin sitten startata ja lähdössä jättäydyin joukon keskivaiheille ekaksi sadaksi metriksi kun mutkat oli peilijäätä. Sen jälkeen innostuin juoksemaan ja kun ensimmäinen kilometri näytti 3:17, joka oli yllätys, niin ajattelin että pidetäänpä sitten tämä vauhti. Kisa ei mennyt missään vaiheessa raastoksi vaan tasaista puurtamista ja rauhallista hengittämistä. Kahden kilometrin jälkeen joutui juoksemaan lopun yksin kun Ronnila tippui kyydistä. 9,4km @3:19min/km. Pakkasen puolella asteet, mutta shortseilla ja t-paidalla mentiin. Alkuverkka 4km + kisa 9,4km + loppuverkka 2km.

Pe – 15,8km @5:45min/km. Yhdeksän kilometriä tutun kanssa tutulle sopivalla vauhdilla palauttavaa liikuntaa, jonka jälkeen 4:00-4:20min/km-vauhdilla. Jalat hyvän oloiset.

La – Yksin salin matolla aamusta 14,6km @4:12min/km. Ennen lenkkiä oikeassa jalassa oli hieman outoja tuntemuksia, mutta lähti juosten pois.

Su – Yksin illasta futishommien jälkeen pitkis keskuspuistoa ja asfalttia 25,3km @4:17min/km. Kulku erinomainen ja jalat normaalit. Olisi ollut aamupäivällä tarjolla pitkis Salevan possen kanssa, mutta en peeveli ennättänyt. Mukavampi olisi ollut juosta itseään kovempien sällien seurassa, ehkä sitä kehittyisi enemmän tai päätyisi nopeammin telakalle 🙂
Viikolla kaikilla lenkeillä hyvä kulku. Lauantain pieni outo hetkittäinen oireilu pisti pientä pelkoa perseeseen, mutta onneksi sunnuntaina herätessä kaikki oli hyvin. Unta tuli hyvin palloon viikon aikana. Keskimäärin 9h yössä. Ensi viikosta palauttava viikko, jolloin en juurikaan mietiskele viikkokilometrejä tai treenejä vaan teen sen mukaan, että sitä seuraavalla viikolla pääsen freshinä kohti kovempia viikkoja. Tarkoitus olisi painaa muutamia 140-160km viikkoja ennen tammikuun kisaa.

Ja shokkiuutinen. En saanut olympiakomitean tukea. Odottelin tuplatukia ja leiritystä Kuubassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s