Harjoitusviikko VI – ”määräjakso” – projekti X

Harjoitusviikko VI tuli olemaan ensimmäinen varsinainen määräviikko. Mikäs sen parempaa kuin viettää määräjaksoa ”kotileirinä”. Loma, neljä seinää ja lenkkarit. Viikon aikana on monenlaisia tuntemuksia päässyt kokemaan ja vietettyä melko yksinäisen suden elämää – ehkä liiankin. Toisaalta olen halunnut palautumisen maksimoida sillä tällaisilla vauhdeilla en ole koskaan juossut määräviikkoja. Keskimäärin olen sohvalla maannut 6-8h päivässä, nukkunu 8-10h yössä. Muu aika onkin mennyt ruoanlaittoon, siivoukseen, harjoitteluun ja yleiseen ihmettelyyn. Määräviikolla kykenin pitämään kaikissa lenkeissä ”juoksua” muistuttavan vauhdin yllä ja kilsojen keskimääräinen vauhti alkaa olla jo hyvällä tasolla.  Tehoja tuli myös tehtyä kahden VK-harjoitteen ja kahden hyvävauhtisen pitkiksen muodossa. Fyysisesti jalat ja kroppa voi hyvin ainakin vielä, mutta henkisesti seinät alkavat kaatua välillä päälle.

Viikko 52, juoksua 150,1km @4:18min/km, 10h 46min

Ma – Jouluaattona aamusta 14,1km @4:28min/km. Lumisia teitä pitkin.

Iltapäivästä toinen lenkki 9,1km @4:30min/km.

Ti – Herätyksen jälkeen salin matolla 16km jossa 10km VK (3:40min/km). Kulku heikko koska salilta oli happi loppunut ja todella kuuma. Kolme paitaa meni harkassa ja myös pyyhe litimäräksi. En ole koskaan nähnyt näin paljon väkeä salilla. Lomapäivä ja joulukinkut taisivat tuoda väen salille ahertamaan.

Ke – Herättyä 19,5km @4:38min/km keskuspuistossa ja Töölönlahden ympäri.

To – Herättyä pitkä lenkki 27km @4:05min/km keskuspuistoa ja Helsingin ydinkeskustaa pitkin. Välillä ajoväyliä pitkin koska liukasta. Jokunen kovempi alle nelosen kilsa väliin ytimessä. Vain kerran olin jäädä auton alle.

Pe – Herättyä salin matolla 20km @4:36min/km helppoa. Loppuun 8km 3:50-4:15min/km. Väki vähentynyt salilla.

La – Herättyä salin matolla 18km jossa 3x4km VK kahden minuutin palautuksilla. Neloset keskivauhdeilla 3:45min/km, 3:40min/km ja 3:35min/km. Jokaisen nelosen viimeinen 400m 20-21kmh vauhdilla 2:50-3:00min/km.

Su – Herättyä pitkä lenkki 26,3km @4:08min/km jossa loppuun 10km 3:45-3:58min/km aerobisella kynnyksellä juoksua. Kiersin Pirkkolasta keskuspuistoa pitkin keskustaan ja kaivopuiston ympäri takaisin. Etelä-Helsingissä on kadut kesäisessä kunnossa mutta keskuspuisto osin liukas.


Viikon kohokohta oli ehkä jouluaattoyön Katolisen kirkon joulumessu joka alkoi kello 00:00 yöllä. Siellä syntejä anteeksi pyytäessä polvistuttiin ja oltiin polviltaan melko pitkän tovin. No takareidethan siinä sitten kramppasi ja heittäydyin kädet ristissä edessä olevalle penkille etukenoon polviltani. Siinä varmasti vieressä olevat ajatteli että melkoiset synnit on mies sovittamassa kun joutuu heittäytymään. Ilmekin oli tuskainen.

IMG_20181224_235052

(Tupa täynnä. Katolisen kirkon jouluyön messu on osallistava messu. Eri kansalaisuuksia varmasti toistakymmentä paikalla. Kesken messun halataan ja kätellään vierustovereita. Myös lauletaan yhdessä ja polvistutaan)

IMG_20181228_185850

(Pakkohan se oli puku laittaa päälle. Kaikki keinot käyttöön jotta menneen vuodden synnit saa anteeksi)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s